Cine suntem?

O asociație care a apărut din dorința de  a  da prilejul unui dialog in care diferențele dintre noi să nu mai ocupe poziții antagonice, ci dimpotrivă, să contribuie la formarea unei noi realitați, mai ample. 

    ADVU își propune să identifice acele aspecte universale care transcend diferențele de formă și care ne leagă într-o structură complexă, numită umanitate.

 Aceste elemente comune servesc drept punți de legatură către un dialog între culturi diferite și sisteme de gândire diferite, pe scurt între părți care și-au format reprezentări variate cu privire la sensul acestei călătorii prin viață.

Ce facem?

    Considerăm educația o valoare universală și credem că procesul de învățare nu încetează niciodată, de aceea organizăm cursuri si module educaționale pentru adulți și copii. Prin evenimente, dezbateri și prelegeri abordăm teme centrale de interes general, privite din unghiuri diferite, încercând în acest fel să găsim soluții împreună și să deschidem uși către noi proiecte sociale și științifico-culturale. Susținem demersuri umanitare și de responsabilizare socială.

Promovăm pluralismul cultural prin acțiunile noastre. Oferim burse pentru studii și proiecte de cercetare academică pe subiectul multiculturalitatii și comunicării interculturale.

Intră și tu în dialog