MISIUNE

În ADVU știm că sunt mulți puterea crește. Eforturile noastre se îndreaptă spre dezvoltarea de relații sociale, culturale și științifice în comunitate.

Nevoile noastre fundamentale, ca membri ai unei mari familii umane, sunt comune, însă căile prin care ajung la ele ne diferențiază. Pornind de aici, este important sa incercam sa construim împreună cu noi paradigme pluralistice care sa sintetizeze esențial din spatele valorilor considerate reprezentativ de diferite grupuri. Vom cauta părți bune și le vom regrupa, într-un întreg unitar, căci doar printr-o gandire globală ne putem adapta la noi perspective ale  multiculturalismului.

VIZIUNE

ADVU dorește să devină un punct comun de referință în determinarea valorilor universale, a dialogului, toleranței și iubirii, în societatea românească.

 Considerăm educația o valoare universală și credem că procesul de învățare nu încetează niciodată, de aceea organizează cursuri și modul educațional pentru adulți și copii. Prin evenimente, dezbateri și prelegeri abordăm temei centrale de interes general, privite din unghiuri diferite, încercând în acest fel să găsim soluții împreună și să deschidem uși către noi proiecte sociale și științific-culturale. Susținem demersuri umanitare și de responsabilitate socială. Promovăm pluralismul cultural prin acțiunile noastre. Oferim burse pentru studii și proiecte de cercetare academică pe subiectul multiculturalității și comunicării interculturale.

Prin evenimente, conferințe și concursuri, vrem să creez un loc de întalnire la unele noi grupuri și comunități, în cadrul cărora diversitatea devine o sursă de inspirație, ce va pune în mișcare noi proiecte.