Campania ”Un Paște mai bun”, organizată prin colaborarea dintre Asociația pentru Dialog și Valori Universale, Fundația Tuna si Fundația Lumina, dar și cu sprijinul Fundației Prețuiește Viața, își propune să ajute peste 10 000 de familii din România să se bucure de un Paște mai bun.

Scopul proiectului
Scopul proiectului este de a ajuta 10 000 de familii din România să se bucure de sărbătorile pascale, oferindu-le alimente de bază și dulciuri pentru copii în valoare de 50 de lei pentru fiecare familie. Precizăm că această valoare este una estimativă, vom distribui pachete de Paște în funcție de valoarea donațiilor primite, însă ne dorim să depășim acest target.

Cui donez?
Beneficiarii acestui proiect sunt membrii celor 10 000 de familii pe care ne propunem să îi ajutăm, prin asigurarea unui pachet cu alimente în valoare de 50 de lei.

De ce să donez?
Când donăm, când ajutăm, cu toții ne simțim mai buni, deoarece prin gestul nostru, oricât de mic ar fi, știm că aducem un zâmbet pe fața unui copil sau a unui adult care se confruntă cu probleme grele în viața de zi cu zi.
De asemenea, prin astfel de acțiuni putem să îi învățăm pe copii că e important să ajute, să se implice și să-i susțină pe cei mai puțin norocoși.

Cum donez?
Puteți dona:
1. Direct în contul Fundației Tuna – BCR Unirea – IBAN: RO17 RNCB 0082 0320 2983 0001 cu mențiunea DONAȚIE PENTRU UN PAȘTE MAI BUN.
2. Pe platforma Bursa Binelui- https://www.bursabinelui.ro/Bursa…/Proiecte/Un-Paste-mai-bun.
3. în toate școlile Lumina (International School of Bucharest, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București- Colentina și Pallady) în cutia de donație de la recepție.

Unde vor fi distribuite pachetele? 
Am stabilit să distribuim pachetele în felul următor: în București și Ilfov- 5500 pachete, iar în orașele Giurgiu, Constanța, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Ploiești vom distribui câte 750 de pachete. Am ales aceste locații deoarece în aceste orașe există școli sub egida Lumina, iar colectarea fondurilor, împachetarea cutiilor și distribuirea lor este astfel înlesnită. De asemenea, invităm elevii, angajații școlilor, profesorii și părinții să ne dea o mână de ajutor la împachetarea cutiilor. Distribuția este progresivă, va începe de pe data de 8 aprilie până pe 28 aprilie. În tot acest timp, cei care doresc pot dona, iar noi ne vom ocupa de restul.
Pentru promovarea campaniei ”Un Paște mai bun” solicităm respectuos sprijinul prietenilor, persoanelor publice, și al tuturor celor care cred în valoarea gesturilor mici venite din suflet.