Asociația pentru Dialog și Valori Universale este o asociație apărută la finalul lui 2017, sub umbrela căreia au fost adunate experiențele fondatorilor care au activat în domenii diferite, de peste 8 ani.

Încă din 2010, s-a încercat crearea unui pod intercultural prin care să redescoperim valorile esențiale și să le reactualizăm în viața de zi cu zi, fie că vorbim despre domeniul stiintific, social sau cultural. De-a lungul timpului, fie că s-a numit Platforma de Dialog din România (RODIAP), Asociația de Prietenie Româno-Turcă (APRT) sau Centrul de Cercetare Interculturală (IRC),  ideea a fost întotdeauna aceeași: indiferent de origini, indivizii unei societăți trebuie să se implice activ în promovarea valorilor care dau unitate grupului și conduc spre progres.

ADVU susține realizarea unui dialog intercultural, promovând spiritul respectării libertatii identitare a celorlalti. Doreste, de asemenea. să adreseze si conștientizarea efectelor negative ale marginalizării, discriminării și intoleranței, încercând să construiasca punți de legătură între părți izolate ale aceluiași întreg, considerand dialogul si comunicarea interculturala drept elemente cheie ale transformarilor sociale.