Festivalul Internațional de Limbă și Cultură—IFLC—2018, ce se va desfășura pe 27 iunie, la Palatul Copiilor din București, începând cu ora 19.00, are un moment artistic destinat sărbătoririi Centenarului României. În cadrul acestui moment artistic, copii din țări diferite vor cânta împreună, în limba română, ‘Țara noastră-i țara noastră!’.

La ediția din acest an vor participa copii din 16 țări, de pe toate continentele, care vor cânta și vor dansa în cadrul unui spectacol unic, menit să promoveze diversitatea culturală a lumii în care trăim.

‘În premieră în cadrul IFLC, la ediția din acest an sunt prezentate, în cadrul spectacolului, câteva povești muzicale, cu temă simbolică, precum lupta lui Nelson Mandela pentru libertate. Mesajul ediției din acest an este unul simplu, dar puternic :Dreptatea triumfă!

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), un eveniment cultural internațional de amploare, a ajuns deja la cea de—a 14 a ediție.

Acest eveniment cultural de tradiție se organizează în fiecare an în 20 de țări, România fiind una dintre gazdele alese pentru această manifestare artistica unică în peisajul cultural românesc și internațional. Peste 2500 de elevi și studenți provenind din 170 de țări participă anual la spectacolele organizate în cadrul acestui Festival.

În cadrul spectacolului, sunt prezente ansambluri de cântece și dansuri populare tradiționale românești și de cântece și dansuri folclorice provenite din diferite regiuni ale lumii. De-a lungul timpului, acest Festival și-a câștigat aprecierea și admirația la nivel internațional.

Anual, la acest eveniment vin din toată lumea peste 100 de elevi și profesori care au oportunitatea să interfereze cu tradițiile și cultura din țara noastră.