Femei implicate în educație, sănătate, responsabilitate socială, cultură și sport-premiate la prima ediție a Premiilor Femeia Anului
În cadrul primei ediții a Premiilor Femeia Anului, organizată de Asociația pentru Dialog și Valori Universale în parteneriat cu Fundația Prețuiește Viața și Lumina Instituții de Învățământ, au fost recunoscute și premiate femei remarcabile, implicate și dedicate, care au excelat în domeniile lor de activitate.
Gazda evenimentului, Andreea Marin, a evidențiat importanța promovării și susținerii femeilor care aduc o contribuție semnificativă societății și obțin rezultate extraordinare în activitatea lor. Juriul, format din personalități de renume precum Adriana Trandafir, Virgil Ianțu, Lucian Sănmărtean, Răzvan Târziu și Mihaela Florescu, a desemnat câștigătoarele pentru cele cinci categorii de premii ale galei.
La categoria Educație, trofeul a fost câștigat de Adela Hanafi, fondatoarea Asociației CONIL, care a transformat o dramă personală într-o oportunitate. Ca mamă a unui copil cu nevoi speciale, respins de cei din jur, Adela a promis să creeze un loc unde toți copiii să fie acceptați și valorizați. „E o onoare și o mare bucurie pentru mine să fiu nominalizată și să câștig acest premiu. E o recunoaștere a eforturilor pe care le facem zi de zi pentru ca toți copiii, indiferent de situația în care se află, să se simtă iubiți și prețuiți”, a declarat ea la primirea trofeului din partea președintelui Lumina Instituții de Învățământ, Fatih Gursoy.
Câștigătoarea trofeului la categoria Sănătate a fost Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, pentru eforturile ei remarcabile în informarea corectă a populației despre infecția cu COVID-19 și pentru lupta împotriva pandemiei. Beatrice a dedicat premiul colegilor săi și tuturor femeilor din spitale care au luptat pentru a salva viețile românilor.
Categoria Responsabilitate Socială a fost câștigată de Nadia Tătaru, director și co-fondator Itsy Bitsy și președinte al Asociației Părinților Isteți. Ea este inițiatoarea campaniei naționale „1 iunie zi liberă”, care promovează petrecerea timpului de calitate între părinți și copii, precum și a campaniei naționale de conștientizare, prevenire și combatere a bullyingului, care a condus la modificarea legii educației și la adoptarea unor norme specifice de prevenire a acestui fenomen. Emoționată de primirea trofeului înmânat de vedeta TV Iuliana Marciuc, Nadia Tătaru a declarat că acest premiu reprezintă o motivație în plus să continue lupta pentru drepturile copiilor din România.
Categoria Artă și Cultură a fost câștigată de Mihaela Bârsan, prezentatoare TV din Suceava, care promovează folclorul în școlile din România printr-o caravană culturală gratuită. Mihaela a afirmat că premiul o încurajează să continue eforturile de a aduce elevilor mai aproape bogăția folclorului românesc.
La categoria Sport, trofeul i-a revenit Lăcrămioarei Moldovan, antrenoarea Larisei Iordache și a echipei naționale de juniori din cadrul Centrului Național Olimpic de la Deva. Ea a dedicat premiul tuturor sportivilor care muncesc neîncetat pentru a-și îndeplini visul de a deveni campioni.
Juriul a acordat și patru premii speciale unor femei dedicate, care se implică activ pentru a ajuta copiii. Printre ele se numără Neli Dumitru, o mamă devotată fiicei sale cu dizabilități și care performează in numeroase domenii, Rodica Ionescu, profesoară care pregătește olimpici internaționali la fizică, Eliza Lungu, caporal în Armata Română și mamă a doi copii, implicată intens în ajutorarea persoanelor defavorizate, și Christiana Budica, o sportivă care îmbină performanțele sportive cu acțiuni umanitare.
Mustafa Oz, președintele Asociației pentru Dialog și Valori Universale, a mulțumit participanților și a încurajat femeile să continue să exceleze în domeniile lor, subliniind că nimic nu le poate opri atunci când au un vis și un obiectiv clar.
Premiile Femeia Anului sunt dedicate promovării implicării femeilor în societate și în spațiul public. Acest proiect ambițios are scopul de a inspira cât mai multe femei să își aducă contribuția activă la viața comunității, subliniind importanța și impactul pozitiv pe care fiecare le poate avea în jurul său. Prin recunoașterea realizărilor remarcabile și a dedicării acestor femei, ne dorim să încurajăm un angajament continuu și să susținem construirea unei societăți mai incluzive și mai echitabile.