Femei implicate în educație, sănătate, responsabilitate socială, cultură și sport-premiate la prima ediție a Premiilor Femeia Anului

În cadrul primei ediții a Premiilor Femeia Anului, organizată de Asociația pentru Dialog și Valori Universale, în parteneriat cu Fundația Prețuiește Viața și Lumina Instituții de Învățământ, au fost premiate femei performante, implicate, care au excelat în domeniile în care activează.

Gazda evenimentului a fost Andreea Marin, care a subliniat importanța promovării și susținerii femeilor care se implică în societate și care obțin rezultate extraordinare în activitatea lor. Juriul, alcătuit din personalități remarcante- Adriana Trandafir, Virgil Ianțu, Lucian Sănmărtean, Răzvan Târziu, Mihaela Florescu – a ales câștigătorii la cele cinci categorii de premii din cadrul galei.

 

La categoria Educație, trofeul a fost câștigat de Adela Hanafi, fondatoarea Asociației CONIL, femeia care a transformat o dramă personală într-o oportunitate. Mamă a unui copil cu nevoi speciale evitat de toți cei din jur, Adela Hanafi și-a promis să creeze un loc unde toți copiii indiferent de cum sunt să fie acceptați și a reușit acest lucru. ,, E o onoare și o mare bucurie pentru mine să fiu nominalizată și să câștig acest premiu. E o recunoaștere a eforturilor pe care le facem zi de zi pentru ca toți copiii, indiferent de situația în care se află, să se simtă iubiți și prețuiți ,, a declarat Adela Hanafi în momentul primirii trofeului din partea președintelui Lumina Instituții de Învățământ, Fatih Gursoy.

Câștigătoarea trofeului la categoria Sănătate a fost Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, cunoscută pentru implicarea în vederea informării corecte a populației privind infecția cu COVID 19 și pentru eforturile făcute în acestea perioadă în lupta cu pandemia. Beatrice Mahler a dedicat acest trofeu tuturor colegilor săi și tuturor femeilor din spitale care au luptat în acesta perioadă pentru a salva viețile românilor.

Categoria Responsabilitate Socială a fost câștigată de Nadia Tătaru, director și co-fondator Itsy Bitsy, Președinte al Asociației Părinților Isteți,  inițiatoarea campaniei strategice naționale 1 iunie zi liberă, pentru timp de calitate părinte – copii și inițiatoarea campaniei strategice naționale de conștientizare, prevenire si combatere a bullyingului care a dus la modificările legii educației si la normele de prevenire a bullyingului. Emoționată de primirea trofeului înmânat de vedeta TV Iuliana Marciuc, Nadia Tătaru a declarat că acest premiu reprezintă o motivație în plus să continue lupta pentru drepturile copiilor din România.

Categoria Artă și Cultură a fost câștigată de Mihaela Bârsan, prezentatoare TV în Suceava, care  se plimbă cu caravana pentru a introduce gratis folclorul în școlile din România. Mihaela Bârsan a afirmat că acest premiu o motivează să meargă mai departe în demersul său de a face cunoscut elevilor bogăția folclorului românesc.

Trofeul la categoria Sport a fost câștigat de Lăcrămioara Moldovan, antrenoarea Larisei Iordache și antrenor de gimnastică la Centrul Național Olimpic român din Deva, unde pregătește echipa națională de juniori. Lăcrămioara Moldovan este o luptătoare și a dedicat acest trofeu tuturor sportivilor care  muncesc din greu  pentru a-și împlini visul de a  ajunge campioni.

De asemenea, juriul a mai acordat patru premii speciale unor doamne dedicate, implicate, care fac eforturi speciale pentru a-i ajuta pe copii. Este vorba de Neli Dumitru- o mamă care și-a dedicat viața susținerii fiicei sale care se află în scaunul cu rotile și care performează în numeroase domenii, profesoara Rodica Ionescu- un dascăl implicat, care pregătește de mulți ani elevii care ne reprezintă cu succes la olimpiadele internaționale de fizică, Eliza Lungu- caporal în Armata Română, mamă a doi copii, implicată intens în ajutorarea oamenilor sărmani și Christiana Budica – sportiva care îmbină umanismul cu sportul de performanță.

Președintele Asociației pentru Dialog și Valori Universale, Mustafa Oz, le-a mulțumit celor prezenți la eveniment și a încurajat femeile să se implice în continuare în domeniile în care excelează, pentru că nimic nu le poate sta în cale atunci când au un vis și un obiectiv.

Premiile Femeia Anului este un proiect realizat de Asociația pentru Dialog și Valori Universale în parteneriat cu Fundația Prețuiește Viața și Lumina Instituții de Învățământ  , sponsorizat de La Fântâna .Proiect care are ca obiectiv promovarea femeilor.

Prin acest proiect, aflat anul acesta la prima ediție, dorim să încurajăm cât mai multe femei să se implice în societate și în spațiul public.