Evenimente

Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU) organizează periodic conferințe pe diferite teme care ajută la dezvoltarea societații și încearcă să găsească rezolvări ale problemelor legate de comunitatea în care trăim . Aceste evenimente sunt și vor fi organizate în colaborare cu diferite instituții guvernamentale și nonguvernamentale .
În același timp ADVU vă fi implicată în proiecte social-caritabile alaturi de voluntarii noștrii . Vom cauta soluții să aducem un zâmbet copiilor din orfelinate și persoanelor din azilele de bătrini , urmate de alte campanii de ajutor.
Un alt segment de activitate are ca centru de plecare protejarea mediului. Alaturi de primării și volontarii noștri dorim să organizăm activități precum igienizarea parcurilor și plantarea copacilor, deoarece doar într-un mediu curat putem trăii sănătos.
Și nu în ultimul rând vom organiza mese rotunde de discuții deschise, cu scopul de a desfintța discriminarea socială. După cum spune domnul Gulen “Toleranța reprezintă un pod atât de important care permite cu ușurință comunicarea civilizată în societate încât orice alceva rămâne slab și mic pe lângă el. ” . Prin dialog și toleranță dorim să adducem la aceeași masă persolanități din diferite segmente ale societății cu baze religioase diferite ( islam ,creștinism ,iudaism, etc.) scopul nostrum fiind acela de a scoate în evidență punctele comune , nu cele care ne separă .
Vă invităm să luați parte alături de noi la aceste proiecte !

cum apărăm Drepturile copiilor- conferință

Continuăm seria evenimentelor Anti-Bullyingului cu o prelegere dedicată drepturilor copiilor, din punct de vedere juridic, sociologic și psiho-pedagogic. Diferiți specialiști în domeniu s-au intalnit în ICHB Colentina pentru a dezbate această problemă.

Dezbatere cu liceeni despre drepturile omului

Drepturile pe care le primim din nastere sau din partea legii contribuie la protejarea integritatii fizice, intelectuale si emotionale ale fiecarui individ. Pentru a putea fi, trebuie sa cunoastem, iar pentru a cunoaste, trebuie sa ne informam. Pe 13 Decembrie i-am invitat la dialog pe liceenii din ICHB Colentina, impreuna cu Amnesty Romania, despre cum sa ne implicam activ in a lasa o lume putin mai buna decat cea pe care am găsit-o.

Atelier de bucatarie turcească

Atelier de bucatarie turceasca in cadrul ”Forumului Diversitatii Culturale”.  Pentru ca relatiile interculturale se leaga in jurul mesei.

mADE IN TURKEY-
LA"cULESE DIN bALCANI"

În cadrul festivalului de documentar antropologic „Culese din Balcani”, care urmareste sa ne ofere o perspectiva asupra vietii culturilor si natiunilor vecine care impart teritoriul spatiului Balcanic, ADVU propune un eveniment marca Made in Turkey.

ziua internațională a eliminării discriminării rasiale

“Articolul 1 Toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi. […]
Articolul 2 Fiecare om se poate prevala de toate drepturile şi libertăţile proclamate în prezenta Declaraţie fără nici un fel de deosebire că, de pildă, deosebirea de rasă, culoare, sex, limbă, religie, opinie politică sau orice altă opinie, de origine naţională sau socială, avere, naştere sau orice alte împrejurări. […]”
Declaraţia Universală a Drepturilor Omului

Youth for understanding NATO- conferința

Tinerii de astazi sunt cei care vor conduce lumea de maine. Este important sa ii ajutam sa inteleaga toate dimensiunile societatii in care traiesc. Astfel,  vor putea lua decizii mai intelepte atunci cand vor alege drumul pe care sa il urmeze si care este aportul pe care vor sa il aduca pentru a o lasa lucrurile putin mai bune decat le-au gasit. 

Postul-Între religie și știință (dezbatere)

Din orice context cultural provenim, există o nevoie fundamentală umană, de a identifica un set de norme și practici ca și ghid pentru o ”viată bună”.  Ne definim diferit acest ideal, căci mediile din care provenim diferă, însă ne punem cu toții de acord asupra faptului că sănătatea trupului și a minții reprezintă o valoare universală.

Islamul și democrația

Contrar a ceea ce demonstrează puterea autoritară a lui Erdogan în Turcia, este posibil să se construiască o democrație musulmană respectuoasă a Statului de drept, pledează, într-o tribună a «Lumii», oponentul exilat în Statele Unite.

                 A fost o perioadă în care Turcia era salutată ca model al democrației musulmane moderne. Este adevărat că, la începutul anilor 2000, AKP (Partidul justiției și al dezvoltării, la putere) a aplicat reforme conforme standardelor democratice ale Uniunii Europene (UE) și a ameliorat bilanțul referitor la drepturile omului.

bULLYING- GRANIȚA VOLATILĂ DINTRE VICTIMĂ ȘI AGRESOR

Prima axiomă a comunicarii interumane ne spune ca „Nu se poate să nu comunicăm”. Întrebarea majoră este „ce anume ni se comunică prin conflictul de tip bullying„.  De asemenea este important să ne asigurăm că prin modul în care intervenim în problema bullyingului, căutam să mediem și nu să condamnăm, căutam să reconciliem, și nu să perpetuăm tensiunea.

rOLUL FEMEII ÎN EDUCAȚIE
-PRELEGERE-

În prima conferință organizată de ADVU am avut alături de noi oameni calzi, cu inima și cu mintea deschisă, uniți de intrebarea- ce insemna să fim tutori mai buni, parinți mai buni, oameni mai buni? Am înțeles împreună că este important să gândim în termeni de cauza și efect, având conștiința modului în care ecoul faptelor noastre asupra copilului de astazi, răsună în comportamentul adultului de mâine.

Decembrie

Ultima zi inainte de începerea vacanței de Craciun ne-a adunat cu mic, cu mare in Aula Magna în incinta ICHB, unde grupuri de copii minunați ne-au arătat, pe rând, cât de talentați sunt. Pregătiți de profesorii de dans și de muzica au pus la cale numere speciale cu ținute spectaculoase gândite până în cele mai mici detalii, în așa fel încât să ne ducă în lumea de vis a celor mici. Un eveniment plin de culoare și fantezie, unde până și cei foarte mici s-au ridicat la înălțimea coregrafiilor complexe gândite de antrenorii lor. Suntem siguri că și Moșul a fost impresionat

Responsabilitate socială

Ultima zi inainte de începerea vacanței de Craciun ne-a adunat cu mic, cu mare in Aula Magna în incinta ICHB, unde grupuri de copii minunați ne-au arătat, pe rând, cât de talentați sunt. Pregătiți de profesorii de dans și de muzica au pus la cale numere speciale cu ținute spectaculoase gândite până în cele mai mici detalii, în așa fel încât să ne ducă în lumea de vis a celor mici. Un eveniment plin de culoare și fantezie, unde până și cei foarte mici s-au ridicat la înălțimea coregrafiilor complexe gândite de antrenorii lor. Suntem siguri că și Moșul a fost impresionat