“To deny people their human rights is to challenge their very humanity.” (Nelson Mandela)

Ce sunt acelea DREPTURI UMANE?

Joi, 13 Decembrie, ADVU si Liceul Internațional de Informatică Colentina, impreuna cu Amnesty International Bucharest Group au organizat o dezbatere cu prilejul Zilei Internaționale a Drepturilor Omului. Scopul acestui eveniment a fost de creste gradul de constientizare asupra drepturilor si libertatilor omului, în rândul elevilor.

Amnesty  International este cea mai mare organizație care promovează lupta împotriva încalcarii drepturilor omului, iar pentru lupta impotriva practicilor de tortura a primit și  Premiului Nobel pentru Pace în 1977 .

Andreea Toma, reprezentantul Amnesty a sustinut o prezentare pe aceasta tema, iar elevii au fost încurajați să își exprime opiniile și să facă parte din dezbatere.

“Organizăm ateliere pentru constienzarea a drepturilor omului în România și avem ca scop  implementarea unor module pentru educație despre drepturile omului care se concentrează pe educația non-formală, prin participare, prin care elevii contribuie în mod activ.”, a declarat Andreea Toma, reprezentant al  departamentului de educație Amentry International.

“Fiecare persoană care contribuie, contează”, a subliniat Toma.

Prin campania “Write for Rights”, elevii au fost încurajați să  semneze și să susțină poveștile oamenilor cărora li s-au încălcat drepturile. Campanie prin care în fiecare decembrie, susținătorii Amnesty din întreaga lume trimit scrisori pentru susținerea celor care lupta pentru drepturile fundamentale ale omului.