Grupa I

Premiul I

Omul a evoluat foarte rapid, așa cum se scurge nisipul într-o clepsidră.

Doar că nu întotdeauna realizările omului sunt cele mai bune și pentru planeta noastră.

Deși în prezent tehnologia ne ajută foarte mult în viață, modificările aduse de om au și efecte mai puțin bune, cum ar fi reducerea vegetației și dispariția unor specii de animale.

Omul a greșit distrugând specii de animale si inventând atâtea drone și aparate de zbor care strică ecosistemul și poluează atât de mult.

Îmi doresc ca atunci când voi fi mare să pot face ceva bun pentru planeta mea!

Visul unui sportive este să se fi mereu pe primul loc, să ajungă pe cel mai înalt podium. În motorsport Karting-ul este doar începutul lui noi drum greu, dar atât de frumos. David are 12 ani și este deja multiplul Campion Național la karting și câștigător a numeroase premii din Italia. Visul lui este sa îl umeze pe Hamilton și să ajungă în Formula 1. Karting-ul i îi formează abilități, îl învață despre curaj și încrederea în sine îi dezvoltă gândirea critică, toate fiind foarte necesare în Formula 1.

Premiul II

În desenul meu m-am gândit să fac o planetă de vacanță, pe care putem călătorii de pe Terra. În același timp ea este una futuristă, dar și plină de spații verzi și libere, pentru că Pământul este deja prea aglomerat.

Cred că oamenii vor descoperi planete locuibile cam  în 30 de ani și le vor amenaja cât mai modern , ca și când vei merge acolo în vacanță să ți se pară ca ai călătorit în viitor.

Desenul meu ilustrează călătoria în timp a fiecărui om, viața lui în cicluri temporale, sensul călătoriei este mereu spre soare. Norii pot reprezentați dificultățile și momentele de nesiguranță, iar scara anii din viață. Ideea desenului este că sufletul omului rămâne mereu tânăr și că viitorul lui este o călătorie în timp pentru devenirea lui.

Premiul III

Fiecare copil este o poveste, iar fiecare poveste poate fi scrisă frumos dacă toți copiii merg la școală. Școala te face om. Prin școală se îndeplinesc visele tuturor copiilor. Fiecare copil visează departe la o lume mai bună, unde totul e posibil realizabil într-o clipită , la o lume lipsită de greutăți și suferință,  la o lume perfecta. Iar în această călătorie în timp copii o fac  zi de zi  realizând prin viață și trăind prezentul. Mergând la școală.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Două clădiri una de conexiuni și control (cea înaltă și înalta ) și alta de locuit (cea laltă). Cea de locuit este un bloc cu apartamente pentru personae. Acest bloc este suspendat pe bare dreptunghiulare deoarece solul este zbârcit nepermițând construirea unor clădiri late. Acest peisaj este de pe o altă planetă pe care oamenii s-au mutat ( în viitor). Pe cer se află o planetă cu inele și  un mijloc de transport aerian similar cu un avion.  În solul planetei SPL-3301 (despre care este desenul) se află ridicături și munți de mărime medie de piatră galbenă.

Mențiune

Pictura pe care am creat o este despre viitorul meu. Cred că viitorul meu va fi în rai. Cred că voi face tot ce îmi doresc să fac.

În trecut era lucruri diferite decât cele de astfel. De exemplu iile românești.

Eu m-am făcut pe mine ca și o doamnă matură care a devenit proprietara unei clădiri cu multe etaje unde oamenii de acolo lucrau la poliție, cum ar fi spărgeau conturile criminalilor, localizați baze secrete și oamenii răi de pe Terra.

 

Grupa II

Premiul I

 Intersectarea a mai multor călătorii în timp ce transpun diferite proiecții ale eului.

Premiul II

Desenul Ilustrează o punte peste timp trecutul prezentul și viitorul sunt în continuu

Ceea ce face viitorul extraordinar este un șir de evenimente din trecut și present.

Lucrarea reprezintă o persoană care călătorește prin timp ,care interacționează cu vremurile noastre și privește către  trecut : marea civilizație egipteană , antica epocă a Mariei Antoneta ca și simbol al intrigilor politice și sociale , Vestul Sălbatic anii 60 ai emancipării și bogăția culturală reprezentată aici de Michael Jackson.

Fundalul este un simbol al legăturii lumina-timp, linii verticale colorate,  programarea luminii fiind o trăsătură fundamentală a felului în care sunt legate spațiul și timpul

Acest desen este realizat în tehnica picturii cu acril ce  reprezintă trecerea timpului asupra vieții omului ,observandu-se  în centru cea mai frumoasă perioadă copilăria, apoi maturitatea, iar după aceea bătrânețea.

Fața colorată a copilului realizează centrul de interes al lucrării apoi făcând  ușor trecerea de la o mască la cealaltă spre maturitate și după aceea spre bătrânețe, punctând  acest lucru prin nuanțele închise atâta ale ridurilor feței ât si cele ale  broboadei de pe cap care sugerează partea cenușie a vieții umane.

Prin poziționarea măștilor se observă că sub orice mască a bătrâneții rămâne masca neuitata a tinereții.

Premiul III

Nico un băiat pasionat de călătorii moștenește un ceas de la bunicul său. Într-o seară jucându-se  cu el observă că are o cheiță. O întoarce și se teleportează în lumea dinozaurilor.În Jurasic.

A fugit speriat! Parcă e prea departe!

Din curiozitate mai întoarce cheița o dată și se trezește în fața Cleopatrei în Egiptul Antic.A treia oară ajunge în epoca medievală cu sabia Excalibur în mână printre Cavalerii Mesei Rotunde.

Dar cel mai mult ia plăcut a patra oară când a ajuns în 1918 la Marea Unire ,uitându-se la Alexandru Ioan Cuza.

Mențiune

Acest desenele prezintă săritura în timp a copiilor din trecut în viitor .

În partea stângă a desenului sunt niște copii care călătoresc cu trenul de ziua copilului în trecut ,dar dintr-odată trenul cade într-o fisură a timpului în viitor transformându-se  într-o navetă spațială.

Odată cu trecerea timpului lucrurile se depărtează. Astfel în centrul planetei se află o casă tăiată oblic.Partea de jos reprezintă blocuri de birou contemporane uriașe și pline de sticlă. Ceasurile conturează ideea faptului că timpul este incert și ireversibil. Copacul mort contrastează cu ramura vie de flori înfășurată de blocurile de birouri

Vârtejul mov reliefează calea către viitor,  turnul moderne fiind un simbol al schimbării moderniste.

Imaginație dincolo de țărm este un desen inspirat din prezentul cotidian deoarece se exemplifică universal, prezentului chiar și viitorului puri purtarea măștii.Exemplificarea dragostei spre cultura asiatică deoarece în desen este ilustrat un costum asiatic feminine. Exemplificarea  universului spațial prin fundal. Redarea călătoriei prin unicitatea spațiului, prin definirea ceasului și a busolei semnificând oraș și calea. Redarea universului floral care exprimă feminitatea

Împreună Toate aceste caracteristici întruchipează desenul intitulat ” Imaginație dincolo de țărm”.