Viața post pandemie

Acest perioadă grea a lăsat și continuă să lase urme asupra noastră, de mic la mare, indiferent de statutul social. Cu toții ne-am trezit într-o altă lume, unde culorile au pierdut farmecul și totul devine gri.

Peste noapte obiceiurile noaste s-au schimbat, au apărut restricții și reguli pe care trebuie să le respectăm. Nu a fost ușor să stăm 2 luni în casă, departe de cei dragi. În această perioadă, printre cei mai afectați au fost copii; de la cei mai mici cărora a trebuit să le interzicem ieșirea afară sau revederea cu prietenii la locurile de joacă, până la cei mari care nu au putut să se adapteze învățătura online.

Deși toate schimbările acestea au avut multe urmări negative asupra societăților, am învățat și multe lucruri bune, cum ar fi importanța sănătății, a familiei și a școlii. Am inventat noi metode de comunicare și am dezvoltat noi idei de business. Nu ne-am oprit în loc, deoarece viața merge înainte!

A apărut o speranță la sfârșitul lui decembrie, un „vaccin anti-covid”. Ne-am mobilizat să nu vaccinăm în speranța că lucrurile vor fi mai bune în viitorul apropiat. Studiile arată că nu am sperat degeaba și trebuie să avem răbdare. Vaccinurile funcționează, în țări unde campania de vaccinare a avut succes, precum, Anglia SUA și Israel. Răbdarea este calitatea dobândită de mulți dintre noi pe perioada pandemiei. Așa că tot ce trebuie să facem este să sperăm că până la sfârșitul lui septembrie totul o să fie mai bine!

Odată cu acesta speranță, apar și multe întrebări:

  • „Oare sunt pregătiți pentru o viață nouă post-pandemie?
  • Oare copiii mai vor să meargă la școală fizică sau vor să continue online?
  • Ce așteptă profesorii care îi motivează pe elevii să vină la școală?
  • Cum vor fi festivalurile de arată și cultură?
  • Teatrele vor fi la fel de plin că înainte?
  • Cum se schimbă activități de voluntariat și responsabilitate socială?
  • Ce așteptă credincioșii? Preoții / Imamii / Rabinii sunt pregătiți să fie cheme credincioși în lăcașurile de cult? Care vor fi avatajele și dezavantajele noii ere după pandemie?

Așa că noi cei de la Asociația pentru Dialog și Valori Universale ne-am gândit că pot răspunde acestor întrebări și nu numai, împreună cu specialiști din domeniile lor mai sus.

Astfel, în data de 10 aprilie, de la ora 15:00, vă invităm la o nouă conferință cu tema „ Viața post pandemie” ! Alături de noi vor fi:

Ramona Mihaila- Prorector Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir
Laurențiu Tănase – Sociolog al Religiei, ICCV; FTO – Universitatea București
Andreea Furtună – Director de programe , Crucia Roșie România
Mihaela Păun – Director ARCUB

La sfârșitul conferinței vi se vă trimite o anchetă. Pentru a intra în posesia diplomei de participare vă rugam să copletati aceea ancheta.  

Termenul limită pentru înscrieri este 10 aprilie ora 10:00.