Viața post pandemie

La sfârșitul conferinței vi se va trimite un sondaj. Pentru a intra în posesia diplomei de participare, vă rugam să-l completați.
Această perioadă dificilă a lăsat și continuă să lase urme adânci asupra noastră, de la mic la mare, indiferent de statutul social. Cu toții ne-am trezit într-o lume nouă, în care culorile si-au pierdut din farmec și totul a devenit gri.
Peste noapte, obiceiurile noastre s-au schimbat. Au apărut restricții și reguli pe care a trebuit să le respectăm. Nu a fost ușor să stăm două luni în case, departe de cei dragi. În această perioadă, printre cei mai afectați au fost copiii: de la cei mici, cărora le-am interzis ieșirea afară sau întâlnirea cu prietenii la locurile de joacă, până la cei mari, care s-au confruntat cu dificultăți în adaptarea la învățământul online.
Deși aceste schimbări au avut numeroase consecințe negative asupra societății, am învățat și multe lucruri bune, cum ar fi importanța sănătății, a familiei și a educației. Am inventat noi metode de comunicare și am dezvoltat idei de afaceri inovatoare. Nu ne-am oprit din drum, pentru că viața merge înainte!
Spre sfârșitul lunii decembrie a apărut o rază de speranță: un „vaccin anti-COVID”. Ne-am mobilizat pentru a ne vaccina, în speranța că lucrurile se vor îmbunătăți în viitorul apropiat. Studiile arată că speranțele noastre nu au fost zadarnice și că trebuie să avem răbdare. Vaccinurile funcționează, așa cum s-a demonstrat în țări unde campania de vaccinare a avut succes, precum Anglia, SUA și Israel. Răbdarea este o virtute pe care mulți dintre noi am dobândit-o pe parcursul pandemiei, iar acum tot ce trebuie să facem este să sperăm că până la sfârșitul lui septembrie totul va fi mai bine!
Cu toate acestea, odată cu speranța, apar și multe întrebări:
„Oare suntem pregătiți pentru o viață post-pandemie?
Oare copiii vor dori să revină fizic la școală sau vor prefera să continue online?
Ce așteptări au profesorii în motivarea elevilor pentru a revini la școală?
Cum vor arăta festivalurile de artă și cultură?
Teatrele vor fi la fel de pline ca înainte?
Cum se vor schimba activitățile de voluntariat și responsabilitate socială?
Ce așteaptă credincioșii? Sunt preoții, imamii sau rabinii pregătiți să îi primească pe credincioși înapoi în lăcașurile de cult? Care vor fi avantajele și dezavantajele noii ere post-pandemie?”
Noi, cei de la Asociația pentru Dialog și Valori Universale, ne-am gândit că putem răspunde la aceste întrebări și nu numai, împreună cu specialiști din domeniile menționate mai sus.
Astfel, în data de 10 aprilie, de la ora 15:00, vă invităm la o nouă conferință cu tema „Viața post-pandemie”! Alături de noi vor fi:
- Ramona Mihăilă – Prorector, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”
- Laurențiu Tănase – Sociolog al Religiei, ICCV; FTO – Universitatea București
- Andreea Furtună – Director de programe, Crucea Roșie România
- Mihaela Păun – Director, ARCUB
Vă așteptăm cu drag!