Asociația pentru Dialog și Valori Universale din București organizează, cu ocazia zilei de 16 noiembrie, ziua internațională a toleranței, un concurs de prezentări PowerPoint pentru a marca importanța acestei zile.
Concursul se adresează studenților în vârstă de cel mult 30 de ani – specializarea licență, master sau doctorat. Fiecare participant va realiza o prezentare PowerPoint despre o personalitate care s-a remarcat prin contribuția sa la o lume în care toleranța domnește.
Personalitățile despre care se vor face prezentări sunt următoarele:
– Erasmus din Rotterdam,
– Rumi,
– Fethullah Gülen,
– Mahatma,
– John Stuart Mill,
– Alexandru Scarlat Sturdza,
– Patriarhul Teoctist,
– Nelson Rolihlahla Mandela,
– Maica Tereza
– Papa Ioan al II-lea.
Această prezentare va trebui suștinută în fața unei comisii, comisie formată din profesori universitari și reprezentanți ai ONG-urilor. Fiecare prezentare va dura între 5 și 10 minute.
Ne dorim ca prezentările să aibă în prim-plan acțiunile și realizările acestor personalități, acțiuni realizate în scopul promovării toleranței și păstrării păcii.
Primele trei prezentări vor câștiga o excursie de 3 zile în Germania – Berlin, excursie în cadrul căreia câștigătorii vor vizita proiectul realizat de statul german ,,House of one”. Pentru mai multe detalii despre proiect, puteți accesa : https://house-of-one.org/en .
Prin acest concurs, dorim să aducem în atenția oamenilor importanța toleranței și respectului, valori universale pe care trebuie să ni le purtăm. Într-o societate, toleranța este prima lege a conviețuirii, iar respectul si toleranta  sunt printre atributele pe care fiecare cetatean ar trebui sa le manifeste.
Prezentarile pot fi realizate in română sau engleză.
 
Prezentările pot fi trimise pe adresa de e-mail: info@advu.ro  sau prin wetransfer.com la aceeași adresă de e-mail cu denumirea:

Nume_Prenume_Personalitatea aleasa  ex(Stancu_Adriana_Rumi)

 Participantul trebuie sa transmita proiectul până pe data de 16 noiembrie, ora 17.
Sustinerea  va fi programata incepand cu data de 17 noiembrie și va avea loc la sediul ADVU.

În urma discuțiilor purtate în cadrul ședinței consiliul decizional, s-a hotărât suplimentarea numărului câștigătorilor concursului, astfel, vor fi zece câștigători în loc de cei trei anunțați inițial.

Splaiul Unirii, Nr. 4, Bl. B3, Sc. tronson 2, Ap. 1-2, Sector 4, Bucuresti