MISIUNEA NOASTRĂ ESTE SĂ IDENTIFICĂM ACELE TIPURI DE VALORI CARE CREEAZĂ UNITATE ŞI SĂ LE REINTEGRĂM. ŞTIM CĂ O LUME FĂRĂ VALORI AUTENTICE ESTE O LUME DIVIZATĂ, LIPSITĂ DE COERENTĂ ȘI  CREDEM CĂ DIALOGUL AR TREBUI SĂ ÎNCEAPĂ DE AICI.

Asociația pentru Dialog și Valori Universale din București dorește să devină un punct comun de referință în determinarea valorilor universale, a dialogului, toleranței și iubirii, în societatea românească.

Considerăm educația o valoare universală și credem că procesul de învățare nu încetează niciodată, de aceea organizăm cursuri și module educaționale pentru adulți și copii. Prin evenimente, dezbateri și prelegeri abordăm teme centrale de interes general, privite din unghiuri diferite, încercând în acest fel să găsim soluții împreună și să deschidem uși către noi proiecte sociale și culturale. Susținem demersuri umanitare și de responsabilitate socială. Promovăm pluralismul cultural prin acțiunile noastre. Oferim burse pentru studii și proiecte de cercetare academică pe subiectul multiculturalității și comunicării interculturale.

Asociația pentru Dialog și Valori Universale din București este inspirată de gândurile pașnice și pline de însemnătate ale unor personalități care au promovat pacea, toleranța și respectul în societate, precum Erasmus, Gandhi și Fethullah Gülen.

Deoarece considerăm că implicarea tinerilor în societatea românească este foarte importantă, în cadrul Asociației pentru Dialog și Valori Universale a fost înființată platforma de tineri, care își dorește să pună în valoare acțiunile tinerilor voluntari. Prin această platforma, ne dorim să fim parghia tinerilor voluntari și să îi sprijinim în toate proiectele lor, proiecte care aduc un bine societății.