Asociația pentru Dialog și Valori Universale din București este inspirată de gândurile pașnice și pline de însemnătate ale unor personalități care au promovat pacea, toleranța și respectul în societate, precum Erasmus, Gandhi și Fethullah Gülen.

Fethullah Gülen
Fethullah Gülen

Fethullah Gülen afirmă într-un discurs de al său că ,,Societatea are trei mari probleme: Ignoranța (Lipsa de educație), Sărăcia și Separarea (discriminarea, respingerea)”. Domnul Fethullah Gülen oferă și soluții problemelor identificate. Aceasta afirmă că pentru a combate ignoranța, trebuie să investim în educație, deoarece o persoană educată este mult mai receptivă și mai conștientă de nevoile societății. Pentru a combate sărăcia, fiecare om trebuie să se gândească și la cei cu mai puțin noroc și să acționeze, oferind ajutor celor în nevoie. „Sharing is caring”, iar fiecare act de caritate pe care îl realizăm, va genera la rândul său alte acte caritabile, ceea ce va contribui la bunăstarea societății. Pentru ca acest lucru să se realizeze, în societate trebuie să existe cât mai multe ONG-uri care să fie o punte între societate

ADVU cina iftar

și cei care au nevoie de ajutor. Pentru a combate Separarea și discriminarea, trebuie să promovăm toleranța și înțelegerea, astfel încât diferențele dintre noi să nu mai fie motiv de ceartă, război, rasism, violență sau alte tipuri de abuzuri.

Spusele domnului Fethullah Gülen ne călăuzesc pașii în acțiunile pe care le desfășurăm. Unul dintre principalele motivele ale existenței Asociației pentru Dialog și Valori Universale din București este promovarea idealurilor afirmate de către Fethullah Gülen. Astfel, misiunea noastră este să promovăm acceptarea și înțelegerea dintre oameni, dar și să ajutăm la eliminarea factorilor care duc la ură în societate și înlocuirea acestora cu iubirea și respect față de ceilalți.

advu sigla
ADVU sigla