Limbajul mimico-gestual (LMG), denumit și limbajul semnelor, este limba maternă a persoanelor cu deficiență de auz.
Prin învățarea limbajului mimico-gestual, veti dobândi abilitatea de a comunica eficient cu semenii voștri care au probleme cu auzul, de asemenea veți afla lucruri interesante despre o cultură deosebită. Astfel, de inițiativă este un mod minunat de a facilita comunicarea între persoane cu deficit auditiv și persoane auditive prin dezvoltarea de cunoștințe și abilități.
La finalul cursului, veti ști un nou limbaj, veți fi capabili să se empatizați cu persoane cu probleme de auz.
Acest curs este un început pentru oricine își dorește să devină interpretați în limbaj mimico-gestuală și se îngrijorează de nevoile celor cu probleme de auz, oferind servicii de interpretare.
 O clasă va fi formată din maximum 8 persoane.
La sfarsitul cursului de va primi o diploma de absolvire a Modulului I din partea Asociatiei pentr Dialog si Valori Universale.( Aceasta nu este acreditată) 
Cursul va avea 8 săptămâni și vor fi 8 întâlniri de câte 1.30, în principiu, in ziua de joi intre orele 17 și 18.30, fizic numai, la sediul asociației, iar startul cursului va avea loc la începutul lunii octombrie.
Structură modulul I : la finalul modulului I, elevii vor avea un bagaj de cunoștinte, care le va permite să poarte o discuție cu o persoană cu deficiențe de auz.
I)ALFABETUL DACTIL și FACEM CUNOȘTINȚĂ
II) SALUTURI; MULȚUMIRI; 
III) FAMILIA ȘI CULORI
IV) NUMERE ȘI ORA
V)  VERBE UZUALE 
VI) ANIMALE  ȘI VESTIMENTAȚIE 
VII) DISCUȚII CU O PERSOANĂ CU DEFICIENȚE DE AUZ
VIII) DISCUTII ÎN BAZA  CUVINTELOR INVĂȚATE 
Perioada de înscriere este : 07.09.2022 – 30.09.2022.
Taxa pentru curs se achită înainte de începutul cursului, în cel mult 5 zile de la data finalizării perioadei de înscriere, în contul bancar: RO18RNCB0069124447390001, deschis la BCR. Vă rugăm să ne trimiteți pe mail dovada plății. 
 
 

Perioada de desfasurare

OCTOMBRIE – NOIEMBRIE

Durată

8 SĂPTĂMÂNI

Locație

Splaiul Unirii, Nr. 4, Bl. B3, Sc. tronson 2, Ap. 1-2, Sector 4, Bucuresti

Preț

450 de lei