Conferință

PANDEMIA PRIN OCHII COPIILOR”

Ce înseamnă Ziua Internațională a Drepturilor Copilului ?

    În fiecare an, pe 20 noiembrie – pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului – UNICEF sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, promovează respectarea drepturilor copilului și organizează campanii de strângere de fonduri pentru problemele cele mai presante cu care se confruntă copiii, astfel încât fiecare copil să se dezvolte la potențialul maxim.

    Anul acesta sărbătorim 31 de ani de la adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului, cu acestă ocazie organizăm o conferință pentru a atrage atenția asupra drepturilor copiilor și pentru a conștientiza comunitatea  de părinți, profesori, și politicieni.

    Cei care  au suferit mai mult din cauza măsurilor inpuse de pandemie au fost copiii. Starea lor emoțională a fost influențată de lipsuri, iar economia i-a afectat indirect. Apoi, planul educațional nu le-a fost nici el favorabil, cei mici s-au confruntat cu o nouă provocare, școala online.

    Pe lângă acestea, micuții nu și-au mai putut vedea prietenii și colegii, iar sănătatea lor emoțională a fost dată peste cap de izolare și frica de virus. Cei mai afectați de această pandemie , au fost copiii cu dezabilități , aceștia simțind cel mai bine greutățile problemelor în urma dezechilibrării sociale și emoționale.

Mariana Arnautu – : Specialist Educatie – Asociatia Reninco

Irina Ismail – Director Comunicare As. Conil

Mara Priceputu – Psihoterapeut Integrativ

     Conferința va  incepe cu un  discurs ținut de  Rareș Voicu Presedintele Consiliului Național al Elevilor și va fi moderată de Raluca Gaina ,om de televiziune,, cu o vastă experiență în media.

    Acestă conferință este organizată de Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU) în parteneriat cu Radio Itsy Bitsy , Lumina Instituții de Învățămănt si Asociatia Reninco. Conferinta se desfasoara pe 20 noiembrie, vineri  incepand cu orele 18:30 prin ZOOM.  Pentru înscrieri vă rugam să accesați http://advu.ro/evenimente/ .

Fii alături de noi de Ziua Mondială a Drepturilor Copilului !